Ծանոթություն իտալական խոհանոցին: Պատրաստում ենք պիցցա:

Պիցցա (իտալ.՝ Pizza), իտալական խոհանոցի այցեքարտային սննդատեսակ, որն իրենից ներկայացնում է շրջանաձև հաց՝ ծածկված պոմիդորի սոուսով (դասական տարբերակ), պանրով (սովորաբար՝ մոցարելա) և/կամ այլ բաղադրիչներով։ Համարվում է աշխարհի հայտնիագույն ուտեստներից մեկը։
Պիցցայի հայրենիքը համարվում է իտալական Նեապոլ քաղաքը որտեղ Իտալիայի թագուհի Մարգարիտայի այցի ժամանակ նրան հյուրասիրել էին վերին մասում տարբեր սննդատեսակներով հարուստ տափակ հաց։ Սովորաբար պիցցայի վրա ընդգծվել է Իտալիայի դրոշի գույները՝ կարմիր (տոմատ), սպիտակ (մոցցառելա պանիր) և կանաչ (ռեհան)։

Վայրը՝ քոլեջ, ճաշարան

Օրը՝

Մասնակիցներ՝ իտալերեն լեզվի խմբի ուսանողներ

Նպատակը՝ սովորել իտալերեն լեզվով մթերքների անունները, ծանոթանալ իտալական խոհանոցին, ձեռք բերել մեծ բառապաշար

Ընթացքը՝ 1. Նախապես գնված մթերքները նախապատրաստել՝ աշխատանքը սկսելու համար:

Անհրաժեշտ տեխնիկա և պարագաներ՝

* Ֆոտոխցիկ, ձայնագրիչ

*աշխատանքային հագուստ

* գոգնոց, ձեռնոց, գլխարկ

*անհրաժեշտ մթերք

Մասնակիցներ – Միլենա Կիրակոսյան

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: